Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lilja Lumilla

Monday 8 February 2016

SAKSAN SISÄLLÄ MATKUSTAMINEN


P5010623
Berliini
  P4050400
Hampuri
  P3070182
Salzburg

Mikäli tänne eksyy Saksassa reissailusta kiinnostuneita, niin tässä pientä infoa siitä, kuinka matkustus kannattaa järjestää maan sisällä. Samalla tää toimii saatetekstinä näille parille julkaisemattomalle kuvalle!

Saksan sisällä pääsee matkustamaan helposti ja edullisesti, sillä bussiyhtiöt on hyvin kilpailutettu. Megabus, Mein Fernbus ja Flixbus ovat todella halpoja, ja maan päästä päähän voit päästä ihan muutamallakin eurolla. Systeemi on siis sama kuin Suomessa esim. Onnibus.com:lla; varaat netistä etukäteen ja mitä aikaisemmin sen teet, sitä halvemmalla pääset. Kaikissa busseissa ei välttämättä ole pistorasiaa, joten kannattaa varautua power bankilla. Oman kokemukseni mukaan bussit ovat myös ihan täyteen buukattu, joten oman penkkirivin saaminen on tällöin mahdottomuus. Joskus kuitenkin on ok tinkiä matkustusmukavuudesta, kun pääsee oikein halvalla, ja niskatyyny helpottaa huomattavasti. Junalla pääsee nopeammin, mutta hinnat ovat melko kalliit. Kuitenkin lähiseudulle kannattaa mennä junalla, ja esim. Baijerin sisällä, sekä Saltzburgiin, pääsee matkustamaan edullisesti Bayern ticketillä, joka on vuorokauden voimassa. Yhdellä lipulla saa matkustaa muistaakseni viisi henkeä, ja heittäisin lipun hinnaksi ehkä n.40e? Bayern ticketin voi ostaa lipunmyyntiautomaatista ja lippuluukulta.

Saksan kaupungeista olen käynyt Münchenin lisäksi (linkit erillisiin postauksiin kaupungeista):
Suosittelen näitä kaikkia, paitsi ehkä Dortmundia, jossa olin käymässä vain kaverini takia. Kaupunki on ihan teollisuuskaupunki, eikä siellä ole varsinaisia nähtävyyksiä.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home