Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lilja Lumilla

Tuesday 28 April 2015

JUST MUNICH


Reilu viikko sitten poikaystäväni päätti repäistä ja tuli käymään luonani täällä Münchenissä. Kuten aikaisemmin kirjoitinkin, mulla on jäänyt paikallisten nähtävyyksien kiertäminen vähän vähemmälle. Nyt mun piti kuitenkin itse toimia matkaoppaana, ja pääsin siten itsekin kiertämään paljon kivoja paikkoja, jopa sellaisia, joissa en aiemmin ollut käynyt. 

P4190653

Torni kasvaa päässä.

P4190678

Olympiapark. Täältä olen julkaissut kuvia aikaisemminkin, mutta tässä näkyy nyt millaista tuolla on silloin, kun on kaunis ilma.

P4200699

Dachaun keskitysleiri. En viitsinyt tuolla kovin monta kuvaa napsia, mutta tämän halusin kuitenkin tallentaa filmille. Tämä kuva on "Special Prisoners:en" rakennuksesta. Täytyy kyllä sanoa, että tuo keskitysleiri oli erittäin karmiva ja ahdistava paikka, mutta samalla kovin mielenkiintoinen. Dachau oli ensimmäinen keskitysleiri Saksassa ja se oli tarkoitettu poliittisille vangeille, mutta lopulta siellä oli todella moninkertainen määrä ihmisiä siihen nähden, mille leiri oli suunnitellut. Esimerkisi nukkumapaikat vangeille oli suunniteltu 200 hengelle, mutta loppujen lopuksi yhdessä tuvassa nukkui jopa 2000 vankia. Suosittelen että käytte mahdollisuuksien mukaan itse tuolla tutustumassa, ja varatkaa aikaa kunnolla, sillä sitä tuolla saa kyllä kulumaan. Leiriltä löytyy myös kaasukammio ja krematorio, joissa käytyämme saimme sen verran tarpeeksemme, että lähdettiin äkkiä sieltä lipettiin.

P4210734 P4210745 P4210790

Nymphenburger Scholss, eli Nymphenburgin linna, on aikoinaan toiminut Baijerin hallitsioiden kesäpalatsina valmistuttuaan 1600-luvun puolenvälin jälkeen. Linna oli ihan jäätävän kokoinen ja olisi varmasti ollut hieno sisältäkin, mutta tyydyttiin vain kävelemään linnan valtavassa puutarhassa. Tuo joki oli todella pitkä ja siellä ui ihan uskomattoman kokoisia vonkaleita: jotain ainakin puolenmetrin mittaisia! Päivä oli todella kuuma ja mä paloin ihan paloauton väriseksi, seuraavana päivänä ei hirveesti naurattanut. Onneksi se on nyt kuitenkin muuttunut jo rusketukseksi. Täällä on ollut ihan shortsit-ja-teepaita -kelit, ja ollaan muuten brunattu oikein kunnolla ja niin paljon kuin pystyy.

P4210791

Loikoilua Englischer Gartenissa ennen auringonlaskua. Mä rakastan tota puistoa. Siellä on aina niin elävä meininki: ihmiset nukkuu, ottaa aurinkoo, pelaa pelejä, soittaa kitaraa ja leikittää koiriaan. Jotkut surffaa ja toiset nyt käy muuten vaan joessa uimassa... Tuolla saa itselleen sellaisen olon, että on oikeesti elossa.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home