Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lilja Lumilla

Wednesday 8 April 2015

DÜSSELDORF

P4020131P4020148P4020138P4020279P4020156P4020309 P4020323 P4020201

Vietin pääsiäislomani kokonaan reissun päällä. Tiistaina matkustin bussilla 9,5 tuntia Münchenistä Dortmundiin Riikan luokse. Dortmundissa ei oikeastaan ollut mitään nähtävää, mutta kävimme kuitenkin Primarkissa "vähän" ostoksilla. Pääsin myös mukaan viettämään iltaa muiden Dortmundissa olevien vaihtareiden kanssa, ja oli jotenkin tosi kivaa vaihtelua olla ihan erilaisessa porukassa, josta ei tuntenut ketään (Riikkaa lukuunottamatta tottakai). Seuraavana päivänä, eli torstaina, lähdimme Düsseldorfiin johon oli Dortmundista vain noin tunnin matka. 

Rakastuin kaupunkiin ihan täysillä, ja jäi kyllä harmittamaan, että meillä oli siellä vain muutama tunti aikaa. Kaupungin keskustasta mulle tuli aika vahvat Helsinki-vibat, sillä se muistutti paljon Esplanadin aluetta. Muuten kaupunki oli moderni, mutta siellä oli myös erittäin sympaattinen vanhakaupunki, joka oli täynnä erilaisia pieniä ravintoloita ja baareja. Kiipesimme myös näköalatorniin, josta oli 360 asteen näkymät Düsseldorfiin ja sen ympärille: tornista näkyi aina Kölniin asti! Lopuksi vetäisin pään kokoisen hampparin naamaan Sausalitoksessa ja pari oikein maistuvaa drinkkiä siihen päälle. Voin kyllä sanoa, että siinä oli ihmisen hyvä olla, massu pulleana. Kotimatka ei mennyt ihan niinku elokuvissa, kun juostiin yhtä juna-asemaa edestakaisin monta kertaa, mutta löydettiin lopulta kotiin kuitenkin.

I spent my Easter holiday on the road. I went to see my Friend Riikka in Dortmund. There's not much to see in Dortmund, but we did go shopping in Primark...real big. The next day we went to see Düsseldorf, which is only an hour away from Dortmund. I really loved the city and it gave me some Helsinki-vibes, too. Otherwise I think the city was quite modern, but it also had a very sympathetic old town full of small restaurants and bars. We climbed up a tower where you could see all of Düsseldorf and all the way to Cologne. It was a shame that we only had a couple hours to spend in Düsseldorf and therefore I really feel like I need to go there again. 

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home