Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lilja Lumilla

Monday 22 December 2014

LINNAN NEITO


PC210103 PC210039 PC210012 PC210101  

Mua on lapsesta asti kiehtonut hirveesti kaikki vanhat linnanrauniot. Tämä johtunee varmaan siitä, että ollaan iskän kanssa aina käyty viikonloppureissuilla eri puolella Suomea kaikikia raunioita pällistelemässä. Samalla hän on kertonut jänniä tarinoita, kuten että vihollisten päälle saatettiin kaataa kuumaa tervaa, ja että tämäkään kyseessä oleva linna ei ennen ollut yhtään näin matala: maan pinta vaan on satojen vuosien aikana noussut merkittävästi.

No, onneksi poikaystäväni on ihan yhtälailla päästään sekaisin, ja on myös hirmuisen kiinnostunut tällaisista nähtävyyksistä. Uskomatonta, kuinka paljon täältä meidän lähiseudulta löytyykään nähtävää. Helposti ajattelee, että eihän täällä Salossa oo mitään tekemistä. Mutta mietipä uudelleen. Meillähän on täällä vaikka mitä linnanvuoria, kivikautisia hautaröykkiöitä ja muuta jännää. No okei, eihän sellaisissa kivikasoissa hirveästi nähtävää ole, mutta ainakin sieltä voi saada hienoja kuvia. Ja sitten täältä löytyy myös kartanoita, joiden lähitiluksilla voi käydä käppäilemässä tai ainakin ajella ohi. Ja ikkunasta voi katsella hevosia, joita aitauksissa näkyy olevan paljonkin.

Kuvissa oleva linna on Kuusiston linna, joka löytyy Kaarinasta, noin neljänkymmenen minuutin ajomatkan päästä Salosta. Jos salolaisilla on joulunpyhinä tylsää, niin käykäähän tuolla vähän ulkoilemassa. Ja laittakaa lämmintä päälle, huipulla tuulee ja varsinkin meren rannassa!

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home