Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lilja Lumilla

Friday 27 February 2015

AJATUKSIA ENNEN LÄHTÖÄ


IMG_0659

Ajattelin kerätä tähän postaukseen mietteitäni tulevasta vaihdostani. Lähen siis maanantaina viideksi kuukaudeksi Müncheniin, mikäli joltain on jäänyt tämä tieto välistä. Ei muuta kun annetaan palaa, saas nähdä jaksaako kukaan edes lukea näin pitkää tekstiä...

TOIVEET:

Minusta on ihanaa tutustua uusiin ihmisiin, ja toivon todella saavani uusia ystäviä vaihtoni aikana. Haluan tavata paljon erilaisia ihmisiä ja päästä kuulemaan heidän ajatuksiaan ja mielipiteitään. Tästä päästäänkin seuraavaan aiheeseen, eli siihen, etten malta odottaa, että pääsen tutustumaan myös uuteen kulttuuriin saatikka elämään sen keskellä. En kuitenkaan usko, että mitään suurempaa kulttuurishokkia on luvassa, sillä Suomi ja Saksa ovat hyvin samankaltaisia. Saksalaiset ovat kuitenkin kuulemani mukaan vielä säntillisempiä ja tarkempia asioista. Myös ruoka on erilaista; olut on aina halvin juoma ja aina on jonkinsortin bratwustia tarjolla. Saapi nähdä, miten opin noista ruokalajeista tykkäämään. Toivottavasti myös saksan kielitaitoni paranee ja saisin jotain opintopisteitäkin suoritettua.

Olenkin jo googlaillut Münchenin shoppailumahdollisuuksia, jotka vaikuttavat erittäin lupaavilta. Sieltä löytyy lähes kaikki kaupat ja toki varmasti myös paljon sellaisia, joista en ole ennen kuullutkaan. Saksassa on käsittääkseni myös pajon outlettejä, joista saa merkkitavaraa hieman edullisemmin. Tarkoituksena olisikin löytää jotkut hyvät kävelykengät! Can't waaaaiiit!

Vaihdon aikana tarkoituksena on päästä reissaamaan mahdollisimman paljon. Tottakai ihan Saksan sisällä, mutta myös muualla Euroopassa. Olemmekin jo kaverini kanssa ehtineet suunnitella yhteistä Pariisin matkaa! Ensimmäisenä lauantaina lähdemme kouluun tulevien vaihtareiden kanssa päiväretkelle Saltzburgiin, josta olen jo ihan tohkeissani. Olen muutenkin pitkään halunnut käydä Saltzburgissa, sillä se on kuulemma erittäin kaunis kaupunki (James Bond taisi jossain leffassa seikkailla siellä? :D). No pian nähdään ja lähes viikon päästä siellä jo ollaankin! Ihmeellistä....

IMG_0301

PELOT:

Tottakai viiteen kuukauteen tulee mahtumaan myös vastoinkäymisiä - toivottavasti kuitenkin mahdollisimman vähän. En koskaan ole ollut mikään murehtija, vaan katsonut aina asioiden valoisia puolia. Yksi asia on kuitenkin noussut ajatuksiini, joka ei mieltäni erityisemmin lämmitä; lihominen. Kaikki tuttuni, jotka ovat olleet vaihdossa tai muuten vaan pidempään ulkomailla, ovat palanneet kotiin aika monen ekstrakilon kanssa, enkä tarkoita nyt matkalaukun painoa. Ajatuskin enemmän kuin parin kilon lihomisesta tuntuu todella ahdistavalta. Pelkään, että jos lihon, menetän samalla kaiken itsekunnioituksen ja elämänilon. Niinpä olen päättäynyt taistella mahdollista paisumista vastaan. Raahaan juoksukamat sekä salikamat mukaan, ja aion aloittaa (tai siis oikeastaan jatkaa) kuntoilun heti uuteen maahan kotiuduttuani. Liikunnasta saa kuitenki niin paljon lisää energiaa ja mielihyvää, ja vaikka pari kiloa vyötärölle tarttuisikin, runsas liikunta pitäisi ne kuitenkin jotenkin kurissa. Onneksi kaikki on vain itsestäni kiinni!

Toinen asia, joka tuntuu hiukan hankalalta, on parisuhdetilanteen muuttuminen. Siis se, että joudun todella pitkäksi aikaa eroon poikaystävästäni. Tottakai meillä on WhatsApp, Skype ja muut apuna, mutta onhan se vähän eri kuin ihan livenä nähdä. Mitä jos käy niin, että jompi kumpi löytääkin vahingossa jonkun uuden tai sitten kun taas nähdään, ei tunnukaan enää samalta? No, nämä asiat on sellaisia, että turha niistä on etukäteen murehtia. Kuten viisas työkaverini tänään sanoi, että jos ei etsi niin tuskin mitään sitten löytyykään. Ja ollaan me tähänkin asti ihan kaikenlaisesta selvitty, joten ei huolta!

Lisäksi mulla on myös sellaisia naiiveja pelkoja, jotka tuskin käyvät toteen tai vaikuttavat elämään vähemmän. Esimerkiksi se, etten saisi yhtään kavereita (mähän oon jo saanut tuolta koulusta kavereita ennenkun edes oon siellä, joten aika älytön pelko) tai että mut ryöstetään, en osaa kotiin tai jotain muuta pöllöä. Ei mulle tullut edes taskuvarkaat mieleen, ennenkuin äitini rupesi niistä varoittelemaan. Ihan hyvä kuitenkin varautua niihinkin ja muistaa sulkea laukun vetoketju huolellisesti. 

Musta olisi kiva, että jos täällä on muita, jotka on olleet vaihdossa tai sellaiseen lähdössä, jakaisitte myös omia kokemuksia ja ajatuksia ihan mihin vaan liittyen. Onko teillä jotain samankaltaisia fiiliksiä tai muuta, mitä haluaisitte jakaa? Myös omia vaihto/aupairblogeja saa linkkailla!

 Enää neljä, siis anteeksi kolme (!!!), päivää lähtöön!

And to all of those who don't speak Finnish, I'm probably gonna start writing short translations in English once I get to Munich and start posting from there!

IMG_0661

Kuvat Budapestin reissulta viime syksyltä.

Labels: , , ,

1 Comments:

Anonymous siljamaaria said...

Itse olin viime keväänä Stuttgartin lähellä vaihtarina (tai oikeastaan työharjoittelussa). Olin koko ajan kuvitellu paikkaa isommaksi ja päädyin siis noin 8000 ihmisen asuttamaan kylään jossa oikestaan kaikki tuntevat toisensa. Mun tulosta ei oltu kerrottu paikallisille opiskelijoille mitään ja olin varmaankin ainoa ulkomaalainen koko paikkakunnalla. Lisäksi koska olin nimenomaan työharjoittelussa ja vaihdoin työyksikköä suunnilleen parin viikon välein, ei oikein kunnon kaverisuhteita päässyt alkuun muodostumaan. Ekat viikot oli tosi rankkoja ja yksinäisiä.

Vähitellen alko onneksi löytymään seuraa ja mikäli sulla jo nyt on suhteita muihin opiskelijoihin, nii huoli siitä että jäät yksin on aika turha :) Saksalaiset on tosiaan aika tarkkoja monista jutuista. Mua ehkä eniten hämmensi se, että porukka ei oikeasti halua puhua englantia tai ainakin arastelevat englannin puhumista kovasti. Kirjoititkin, että toivot saksankielentaitosi parantuvat. Älä lannistu jos ekat viikot menee huuli pyöreänä tuijottaessa ja kuunnellessa, paikallinen murre ei ole mitää ihan helppoa ymmärrettävää Münchenissä ;)

Itsekin lihoin tuon 3 kuukauden aikana, mutta se että annoin itseni laiskistua oli ihan oma vikani. Se että pysyy ruodussa on ihan omista päätöksistä kiinni. Eli lähteekö lenkille tai salille, juoko sitä olutta lightkokiksen sijasta ja valitseeko salaatin kun muut syö makkaraa. Saksassa on tosi helppoa syödä epäterveellisesti ja taatusti opiskelijarientojakin on. Itselle ekoina viikkoina kuntosali ja lenkkeily olivat ainoita asioita jotka pitivät mut järjissäni :)

Ja tosiaan se parisuhde. Etäsuhde toimii jos sen eteen tekee töitä, eikä kukaan oo sanonu että sun täytyy se 5 kuukautta putkeen olla siellä Münchenissä tai että sun poikaystävä pysyttelee tiukasti Suomessa. Mun parisuhde ei toiminut kun lähdin vaihtoon ihan vaa sen takia, ettei tullu pidettyä yhteyttä tarpeeksi. Vaihtoon lähtö oli osittain testi että selvitääkö vai ei. Erohan siitä seurasi 4 vuoden seurustelun jälkeen. Tämä kuitenkin johti siihen, että tapasin Saksassa ihanan miehen jonka kanssa pyöritettiin semmonen 9kk etäsuhdetta niin että tavattiin suunnillee kerran kuukaudessa. Nyt sitten asunkin Saksassa pysyvästi :) Eli etäsuhde joko toimii tai ei, se on ihan teistä kiinni :)

Tsemppiä sulle kovasti vaihtoon ja nauti jokaisesta hetkestä :)

27 February 2015 at 16:15  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home